sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Pakilan Lasarus


Kuten moni jo tietääkin, Vuohi hyökkää pitkästä aikaa elokuvamaailmaan. Tässä jengin ihmeteltäväksi snadi ennakkopuffi:

Pakilan Lasarus on poikkikulttuuriyhdistys Liekehtivän Vuohen tuorein elokuvaprojekti. Tavoitteena on tehdä tuoretta, uudenlaista ja ennen kaikkea hyvää suomalaista elokuvaa. Elokuvan tyylilaji liikkuu jossain Ranskan uuden aallon, Kaurismäen veljesten ja nykyelokuvan välimaastossa.

Pakilan Lasarus on tarina miehestä ja hänen matkastaan elämän kiirastulten kautta lopulliseen valaistumiseen. Kuka on lopulta vastuussa onnellisuudestamme?

Elokuva toteutetaan ns. sissitekniikalla; budjetti yritetään pitää kurissa elokuvan laadusta tinkimättä. Kuvauskalustosta mahdollisimman suuri osa lainataan alan oppilaitoksista. Työtä tehdään talkoovoimin; kukaan ydintyöryhmästä ei ota palkkaa tekemästään työstä. Elokuvassa ei ole suureellisia erikoisefektejä, joten budjetti saadaan käytettyä tinkimättömän laadukkaaseen toteutukseen niin lavastuksen, valaistuksen, puvustuksen kuin maskeerauksenkin osalta.

Liekehtivä Vuohi on hyvinkääläinen yhdistys, joka on tullut kotikaupungissaan tutuksi rohkeana ja ennakkoluulottomana teatterin ja musiikkikentän uudistajana. Pakilan Lasarus on toistaiseksi yhdistyksen suurin ja kunnianhimoisin projekti. Elokuvan ensi-ilta on syksyllä 2009.1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

Innolla odotan :)