perjantai 4. syyskuuta 2009

5 800 000 000 $

Ilmeisesti edellinen kirjoitukseni tehosi suuriin massoihin, koska muutaman päivän viiveellä julkaistiin tieto, että elokuvat tahkosivat rahaa tänä kesänä enemmän kuin koskaan aiemmin. Tunnetusti elokuvissa käynti lisääntyy laman aikana huomattavasti; on näet huomattavasti halvempaa viedä muksut elokuviin kuin keskiluokkaiselle hiekkarannalle. Tämähän on näkynyt mm. Hyvinkään elokuvateattereissa, joiden kävijämäärät ovat lisääntyneet huomattavasti tänä vuonna. Hyvinkääläisetkin saavat siis vielä nauttia omista elokuvasaleista, vaikka välillä näytti jo pahalta - Juliahan oli hetken aikaa kiinnikin. Fantastista!, huusivat köyryselkäiset videofiilit ja taputtivat pieniä karvaisia jalkojaan.

Minua tuossa uutisessa ihmetytti tieto, että kaikesta myynnistä kahmaisi vajaan kolmanneksen uusimmat Harry Potter ja Ice Age -sarjojen edustajat. Siis maailmanlaajuisesti! Tietysti voi olla, että Variety on hyvään länsimaalaiseen tapaan vedoten unohtanut, että "maailmaan" kuuluu muutakin kuin USA ja Eurooppa... Näiden tilastojen valossa ei kuitenkaan ole ihme, että elokuvayhtiöt panostavat jatkuvasti miljardeja ja miljardeja hyviin (sic), lapsiin ja nuoriin meneviin franchise-elokuviin. Filmimogulin päiväunet lienevät kohtuullisen märät, kun hän vielä keksii kuinka paljon oheismateriaalia saadaan elokuvien varjolla myytyä.

Loppupeleissä tämä on kohtuullisen hyvä uutinen; näidenkin elokuvien tuotoilla tehdään monia pienemmän budjetin laatuelokuvia. Olkaamme tyytyväisiä niin kauan kuin niitäkin vielä tehdään.

Ei kommentteja: